MEMENTO VIVERE – muista elää

Unelmani on ollut elää ja liikkua luonnossa. Synnyin ja elin parikymmentä vuotta meren rannassa Teijon kylässä Perniössä. Kymmenen vuotta vierähti opiskelussa ja töissä kaupungin pyörteissä Helsingin seudulla, kunnes muutin takaisin maalle, tällä kertaa suuren joen, Kokemäenjoen rantaan.

Kasvatustieteen maailmasta siirryin luontevasti omien lasteni kasvatukseen, maatilan töihin, kukkien kasvatukseen ja lopulta pienen pajupellon viljelyyn. Pajuista, risuista ja luonnon kasveista teen edelleen erilaisia töitä ja jaan kokemukseni pitämällä kursseja. Tällä hetkellä kouluttaudun luontokartoittajaksi ja paikallisoppaan koulutuksen saaneena voin järjestää myös luontoon liittyviä retkiä.

Harjavallassa taiteilija Emil Cedercreutzin museon ja kulttuurikeskuksen miljöö ja henki kiehtovat minua. Vaikka Emil oli kiertänyt ympäri Eurooppaa suurissa metropoleissa, hänen suuri rakkautensa oli luonto. Kokemäenjoen ranta Harjavallassa oli maisema, johon hän halusi myös kotinsa. Oveen Emil naulasi Goethen sanat: Memento vivere – muista elää!

Suunnittelin korusarjan, josta henkii Emilin elämän filosofia: yksinkertaisten asioiden kauneus, ihmisen vääjäämätön yhteys luontoon. Se häivähtävä hetki, jota elämäksi kutsutaan, ei varmaan ole turhaa, eikä sitä kannata hukata. Jokainen hetki on tärkeä, muista siis elää!

Maarit Naakka
Hermunmäentie 5
29200 HARJAVALTA
050 378 1189
maarit.naakka@suomi24.fi

Facebook: Ideapaju

www.ideakoru.fi
www.ideapaju.fi
www.harjavalta.fi/museo