”Minä olin täällä….” ”Rakastan Sinua….”

Raaputtamalla kallioon, puuhun, huusin seinään tai raitiovaunun istuimeen, ihminen ilmaisee olemassaoloaan ja tuntemuksiaan.

Minut sytyttää kaikki rosoinen, karhea ja kulunut. Tunnen vahvasti olevani kädentaitajien jatkumoa. Käyttämäni materiaalit: terva, hamppu ja metallit ovat ikiaikaisia. Niitä käyttivät jo muinaiset esi-isämme laivoissa, aseissa ja vaatteissaan. Ritarit, aatelis- ja työmiehet..

Aloitin kuvanveiston Kerttu Leppäsen kisällinä jo 14 vuotiaana. Taitoja ja oppeja syvensin myöhemmin taidekoulussa. Olen suorittanut myös entisöintiverhoilijan tutkinnon. Kudonnassa olen saanut olla Kaisa Kurrun oppityttärenä.

Tuotantooni kuulu KARU design tervahampputekstiilit. Valmistan käyttö- ja taidetekstiileitä sekä veistoksia. Työtekniikoitani ovat kudonta, polttoleikkaus ja hitsaus. Yhdistelen eri tekniikoita ja materiaaleja töissäni. Töiden aiheina ovat usein rakkaus, suru ja intohimo. Suunnittelemani kassit symboloivat kantajansa iloja ja suruja. Metalliset kirjat kertovat tarinoita. Kannet kätkevät karheuteensa kunkin omimmat sivut. Kansista voit löytää kulumia, raaputettuja sanoja tai haavauman. Useat apurahat vuosien varrella ovat mahdollistaneet vilkkaan näyttelytoiminnan.

Marianne Friberg
Porrintie 6
29200 HARJAVALTA
040 442 5788
mano@luukku.com

Facebook: KARU design tuotteet 

www.karudesign.com